Miss EndicottIn dit verhaal hakt de superheldin met breinaalden op de vijand in, terwijl ze charmeert in haar rol als menslievend bemiddelaar.

Enige jaren nadat het hoofdpersonage richting Indië vluchtte trekt Miss Endicott terug naar het 19e eeuwse Londen. Ze keert terug om de taak van ‘bemiddelaarster’ te erven van haar moeder.

Ze trekt ten strijd tegen het onrecht van de stad, omringd met een bont gezelschap aan antihelden; De slapeloze bediende, de verliefde schooier, de kleine boekhouder en de verfijnde boevenbaas. Het is de interactie met deze ‘familie’ die het verhaal een sympathiek sfeertje geeft, à la ‘magasin general’, terwijl de actiescenes eerder een futuristisch WildWildWest thema hebben.

Naar het einde toe lijkt het alsof de schrijver en tekenaar te laat opmerken dat hun pagina’s quasi vol staan, misschien daarom dat ze besloten de losse eindjes te knippen in een flauw eind. Sterke personages en een zwierig vertelritme sleuren je in geen tijd doorheen 160 pagina’s, maar onderweg geraakten de kapiteins hun bestemming kwijt, spijtig. Uiteindelijk is het geen krachtig actieverhaal en geen charmerende roman geworden, maar wel een goed getekende strip met elementen van de twee.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *