reworkWat een fantastisch nuchter boek was dit niet.Een boek is misschien een groot woord voor dit format. Noem het gerust een bloemlezing aan ‘don’t believe the hype’-anecdotes. Per argument nemen de schrijvers hoogstens een drietal pagina’s en alle argumenten staan ietwat los van elkaar (ondanks categorisatie).

De meerwaarde van dit boek licht vooral in het gevecht met de dagelijkse bureacratische dogma’s die een bedrijf stroef, statusgericht en vooral inefficiĆ«nt maken. Het herleidt mytische managertermen tot relatistische taktieken met een klare visie. Veelal vallen die termen als lood uit de mond, recht in je schoenen. De zweep in de ratrace der bedrijven bestaat veelal uit termen als Competitiviteit, Quick wins, Analyses, Cases, Groei, Perfectie, Planning. het mondt wel meer uit in een wedstrijd ‘wie heeft de grootste USP’. Dat hoeft echter niet.

In Rework tonen de oprichters van 37thsignal hoe je op dezelfde termen een ander perspectief kan hebben, of hoe klare logica en een menselijke aanpak tot een volstrekt waardevolle strategie kunnen leiden. Opnieuw en opnieuw. Het blaast ook een aantal opgeblazen dogma’s richting grafzerk.

Een boek dat vlot leest en je nalaat met een hoop frisse inzichten rond onvermijdelijke fatigues in je werkomgeving.

Rating: 8/10 – Waardevolle weetjes in een leuke catalogus, fris zonder aanstellerij

Steun mijn boekenkast en vul die van u aan: koop ReWork: Change the Way You Work Forever

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *