Wat als uw typemachine de vaat kon doen, zou u dan wassen als u schrijft? Zou je in ruzie vallen met je vrouw omdat je nachtelijke schrijfsessies samenvallen met het nachttarief? Zou je vloeken op het machine omdat hij teveel opties heeft?

computer_says_no

Schaarste is een luxe die we te lang niet gewaardeerd hebben, maar het komt terug. Vergeet satelliet, neem een digitaal abonnement met slechts 4 goede zenders. Néén, geen zenders. Je hebt gen zenders nodig. Die leveren enkele ‘producten’ om ze aan te lengen met goedkopere wegen naar meer reclame. Zenders zijn voorbij. Productiehuizen niet. Distributie ook niet.
Geef ons een digitaal abonnement met slechts een aantal scenaristen en hun producten, met een releasedatum, een archief en een zoekfunctie. Want schaarste is een luxe, maar keuze ook.

Ik wil geen tablet die alles kan. Geef mij een typemachine met optie tot research en een opstarttijd aan de snelheid van ideeën. Geef mij een tijdverspiller met chatbox, videoclips en gezelschapspelletjes. Een tijdverspiller die uitvalt als ik moet gaan slapen. Geef me een boeklezer met suggesties en optie tot discussies over hoofdstukken. Geef me toekomst waarin apparaten één ding zeer goed doen, met internetverbinding, in plaats van een computer die alles doet met internet terwijl de rest niets kan.

 

Ik zou die kopen, jij ook?

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *