Als je eigen baas … op wie vloek je dan?

Toen ik zelfstandig werd koos ik voornamelijk met mijn buik. In die tijd kreeg ik te regelmatig buikpijn van verkochte projecten én incompetente samenstelling van teams.

Tot ik een partner tegenkwam waar ik vertrouwen in had moest ik zelf verantwoordelijk kunnen zijn over de kwaliteit die mijn naam droeg. Dat was mijn eerste keuze… niet mijn laatste.

De keuzes maken de man.

Het bleek al snel dat er nog keuzes waren om te maken: Hoe wil je groeien: wil je baas zijn of consultant? Hoe wil je investeren: Kennis, tools, mensen?

eigen-baas
Om het erger te maken: Ik moest niet kiezen vanuit een economische nood, maar uit de luxe dat mijn hygiënische doelstelling ‘6 maand buffer’ behaald was… Waarna ik doelloos doordobberde.

Ook dat was een probleem, mijn beste lezer, toch volgens mijn licht kramperig buikgevoel. Ik ontdekte dat ook ‘first world problems’ zeer stresserend konden zijn. De baas moest keuzes maken! Er moet toch focus zijn?

Alles start bij doelstelling

eigenbaas-3Ik ben zelfstandige, niet omdat ik de grandeur van succes zoek, maar omdat ik enkele keuzes op vlak van ethiek en invulling van tijd zelf wil maken. Ik wou me gelukkig voelen in mijn werk. Hoe vertaal jij dat?

Wanneer ik op projecten werk deel ik objectieven veelal op in ‘groei’ & ‘efficiëntie’-doelstellingen, maar dan is er veelal al een bedrijfsDNA om deze in te kaderen. Voor mijn doelstelling ‘me gelukkig voelen in mijn werk’ moest ik eerst meer specifieke KPI’s opstellen. Achteraf konden we verder optimaliseren voor ‘groei’ en ‘efficiëntie’.

Die keuzes maak ik op basis van mijn persoonlijk doelstellingen:

  1. Impact: Mijn werk beïnvloed de kwaliteit van het merk-klantcontact.
  2. Leerervaring: Het traject brengt alle betrokken partijen nieuwe inzichten.
  3. Levenskwaliteit: Als mensen werken we het meest effectief wanneer we ook tijd hebben voor inspiratie & reflectie. In & naast werk.

Die doelstellingen gelden voor mezelf én voor mijn projecten.

Alles groeit met reflectie

Als éénmansbedrijf zit je altijd met al je aandeelhouders aan tafel. Je kan je regelmatig vragen stellen bij je keuzes en bijhorende opportuniteitskosten, je kan ook beetje per beetje zot worden. Iets wat de meest aspirationele ‘word eigen baas’-artikelen veelal vergeten.

be-your-own-boss-

Hoe creëerde ik rust voor mezelf? Ik accepteerde dat je niet onderbouwd kan beslissen als je een keuze niet de optie geeft zich te bewijzen. Daarom geef ik elke keuze een termijn: 6 maand tot 5 jaar. Tot het eind van die termijn optimaliseer ik ‘binnen’ die keuze. Daarna kan ik het roer omsmijten als ik het nodig acht… (Zo ik kan bvb ten vroegste in 2018 met een koffiezaak starten).

Daar bovenop zorg ik ervoor dat ik twee keer per jaar een ‘retraite’ heb met alle aandeelhouders (mezelf) en de zaken vanop afstand bekijk/evalueer. Iets waarvoor ik toch een 3tal dagen nodig heb.

Op deze manier groei ik – op natuurlijke manier – in partnerships, methodieken en als consultant. Dat voelt goed, maar tips zijn daarbij natuurlijk steeds welkom…

 

 

1 Comment

  1. […] op het stroomlijnen & uitdiepen van mijn processen, tools & expertnetwerk. Dat past in mijn persoonlijk missie (Impact, leergierigheid & levenskwaliteit). Dat zal goed […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *