Tevreden met je job?Binnen twee weken werk ik 6 maand bij Invisible Puppy. Het eind van een proefperiode.Het is geen moment van stress, wel een ideaal moment voor reflectie rond mijn toekomst. Een reflectie rond mijn welzijn.

Gelukkig moet ik me geen zorgen maken rond werkzekerheid. Dat is een luxe die ik mezelf aansmeerde dankzij een combinatie van doorgedreven leergierigheid en een expertise in een job-materie die voor velen ‘nieuw’ is. De wekelijkse mails van recruterende bedrijven geven me op zijn minst het gevoel van ‘jobzekerheid’, maar ook mijn huidige collega’s bevestigen: weinig stress daar.

Mijn reflectie was vooral geënt op onderstaande droom:

Find a job you love and you’ll never work a day in your life.

Ik ben er niet zeker van dat dit volledig waar kan zijn, maar ik doe wel een poging om dit in te vullen.

Mijn 3 criteria voor een goede job

Het is misschien een naïeve puberdroom die ik levendig houdt, maar ik geloof nog dat mensen zich best voelen als ze in hun dagelijkse job gebruik maken van hun talenten – wat deze ook mogen zijn. Na enig reflecteren kwam ik erop uit dat ik mijn job op dit moment beoordeel op basis van 3 factoren:

  1. Persoonlijke (relevante) ontwikkeling
  2. Gezonde sociale interactie
  3. Een goede balans met privé-leven

Op dit moment lijken deze drie me realistisch. Ik schrijf het neer omdat ik me afvraag hoe jullie hiertegenover staan – én of ik me hier nog steeds herken in deze logica als ik binnen enige jaren terug deze blog lees. Voor mij, op dit moment, is de invulling van deze factoren te illustreren met deze one-liners:

Ik word wakker van de dingen die anderen slapeloos maken

Het is een vaststelling die ik deed toen mijn zus zich klaarstoomde voor haar eerste sollicitaties; Ze deelt mijn drang naar logica en vooruitgang, maar houdt van duidelijke structuren. Ik houd van de uitdagingen die bij een onontgonnen gebied horen. Deadlines en challenges geven mij focus.

Dat sluit blijkbaar aan bij mijn persoonlijkheid, iets wat deze week werd bevestigt toen ik de Myers-Briggs Type Indicator test deed (kan je ook zelf online doen.).

Ik landde bij het ENTP profiel – wat staat voor Extravert, iNtuitief, met logica (Thinking) en een groot aanpassingsvermogen (Perceiving). Enige definities hiervan zijn:

  • ENTP’ers staan bekend om hun honger naar nieuwe en complexe zaken. Het zijn scherpzinnige mensen met een hele reeks talenten. Ze vormen stimulerend, alert en openhartig gezelschap. Ze houden van onvoorspelbaarheid en stappen makkelijk over van de ene interesse naar de andere. Ze hebben een doelgerichte, pragmatische instelling. Ze hebben een hekel aan routine en verzetten zich tegen hiërarchische en bureaucratische structuren die nergens toe dienen. Ze hebben ondernemerstalenten en durven risico’s te nemen, ze zijn strategisch en flexibel.
  • ENTPs are logical, innovative, curious and downright inventive. They see possibilities for improvement everywhere and possess the ability to understand complex concepts. ENTPs are introspective and carefree nonconformists. They often neglect the more common areas of life while pursuing new solutions. ENTPs can be good conversationalists and exciting company.

Dit is waarschijnlijk de reden waarom ik van community manager naar online marketeer en strateeg doorgroeide. Het is wat ik doe, hoewel de titel me weinig zegt. De laatste maanden mocht ik mij inwerken in sectoren als autoverhuur, kaarsen, recyclage, mobiliteit, klinische hulpverlening, vakantiewoningen, lokaal toerisme ea. Terwijl werkte ik ook de eigen producten, werkwijzes, groeistructuren  en projectaanpak van een nieuw bedrijf uit. Op dat vlak zit ik dus in de juiste richting.

Als je lief niet wilt vrijen moet je een ander zoeken

Het is een uitspraak van een ex-collega. Een veelzeggende uitspraak, op zijn weg richting ‘de baas’. Het is één zin die zijn conclusie samenvatte:
Als medewerker ben ik een meerwaarde én als dat niet wordt gezien/gebruikt, dan ben ik niet waar ik moet zijn. Het is een oneliner die me bijbleef. Appreciatie voor, en gebruik van, het menselijk kapitaal is echter niet het enige criteria van een goede werkomgeving.

Een andere die ik in deze context vaak rondstrooi is

Ofwel werkt alles, ofwel werk je voor alles’.

Wanneer een bedrijfstructuur niet logisch is en/of het product zijn beste tijden heeft gekend dan kan je hard werken én daarvoor geapprecieerd worden. Het gaat echter nergens naartoe én dat wreekt zich op vlak van teamsfeer.
Hier is goed management natuurlijk cruciaal. Zowel het ‘hoe’ als het ‘wat’ moeten kloppen – als dat niet het geval is dan moet je op zijn minst de kans krijgen om dit te (laten) veranderen.
In veel bedrijven zie je waardevolle mensen vertrekken omdat er een slechte manager is, waardoor het potentieel van de zaak niet tot vrucht kan komen. Spijtig genoeg is de rotte appel meestal niet de eerste die vertrekt – ‘Als het schip zinkt moet je vertrekken met de eerste klas & niet met de ratten’.

Als laatste aforisme in deze context smijt ik nog een

Je bent met wie je omgaat

in de soepmix.
Je omgeving moet je uitdagen en aanvullen. Dat was één van de voornaamste aantrekkingspunten van mijn vorige werkgever, waar zeer veel leergierige mensen rondliepen die aanvullende competenties hebben.  Op dat vlak werk ik goed samen met zeer secure mensen, die iets vaker nood hebben aan mijn oplossingsgerichtheid maar beter zijn dan mij in de details van de uitvoering. Teven heb ik nood aan geïnteresseerde mensen die mij nieuwe inzichten aanrijken.

Je kan alles hebben, maar niet alles tegelijk

Op vlak van punt drie mag ik een ‘mea culpa’ slaan. Een paar jaar geleden besloot ik dat ik mijn ‘creatieve uitspattingen’ niet kon sparen voor de uren na de afstompende job. Er is te weinig tijd en energie in mijn leven om dat gebrek te compenseren in mijn vrije tijd.  Om vrijheid te krijgen voor je creatiedrang, binnen je job, moet je echter reeds enig vertrouwen/bewijs hebben.

Dat was nodig, vond ik. Al betekent dat een zeer hoog engagement voor je werk en indien je kiest voor je werk – ik heb het gedaan – dan mis je echter de tijd voor familie, vrienden, gezondheid en zingeving. De energie die je krijgt uit ‘veel interessant werk’ compenseert die belangrijke pijlers van je gezondheid niet. Een gezond sociaal netwerk en tijd voor je lichaam & geest zijn geen luxeproducten.

Dat is een balans die ik vandaag wél op mijn agenda heb staan – omdat je leeft en leert.

Dit bericht is klaar voor de tijdscapsule

Zo, dat is wat ik vandaag nodig heb én zoek in mijn werk – ik denk dat ik wel een mooi leven zal hebben/houden als ik deze ballen in de lucht kan houden.

Wat zijn jullie criteria? Wijken deze af?

Related Posts

1 Comment

  1. Xavier says:

    INTP dus, hier :p

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *